Noark piepilda sapņus – izglītības iestāžu atbalsta programma!

Jaunajam 2023./24.mācību gadam NOARK Electric ir sagatavojis konkursu NOARK PIEPILDA SAPŅUS. Pērn projektā piedalījās 71 izglītības iestāžu komanda no vairākām Eiropas valstīm. Konkursa galvenais mērķis ir, lai studenti attīstītu radošumu, plānojot un īstenojot savus projektus. Zīmols NOARK, nozīmīgs elektronisko ierīču un komponentu ražotājs pasaulē, pastāvīgi cenšas atbalstīt jauno studentu paaudžu izglītības attīstību, kas apmeklē vidusskolu vai arodskolas. Konkursā NOARK PIEPILDA SAPŅUS konkurējošo komandu dalībniekiem tiks uzdots izstrādāt, uzbūvēt un prezentēt projektu, kurā tiks izmantoti NOARK produkti, kurus uzņēmums nodrošina visām konkurējošām komandām. Pieteikties dalībai sacensībās komandas varēja līdz 30.09.2023. Sākot ar 2023. gada 1.oktobri, NOARK sāka izsūtīt iepakojumus ar saviem produktiem komandām, kas piedalās sacensībās. Komandu skaits sacensībās šajā sezonā būs ierobežots. Tikai 12 produktu komplekti ir paredzēti 12 izglītības iestādēm, kuras visātrāk bija reģistrējušās sacensībām.

Konkursa NOARK PIEPILDA SAPŅUS iepriekšējās sezonās esam redzējuši dažus pārsteidzošus, inovatīvus un pārsteidzošus projektus, kas pilnībā apliecināja studentu zināšanas un spēju plānot, būvēt un pārliecinoši prezentēt savas idejas. Tāpēc nolēmām vēlreiz atbalstīt skolu centienus izglītot topošos profesionāļus, izsludinot mūsu konkursu pirmo gadu arī Latvijā,” sacīja Agnese Rūmniece no uzņēmuma NOARK Electric un piebilda: “Konkurss notiks ne tikai Čehijas Republikā, bet arī Slovākijā, Igaunijā, Lietuvā, Latvijā, Polijā un Rumānijā.” Komandas locekļi un viņu mentori no mācībspēku vidus saņēmuši uzdevumu radīt pilnībā funkcionējošu aplikāciju, risinājumu, kurā būs vismaz 50% no katrā NOARK produktu pakā atrodamajām sastāvdaļām. Konkurējošo komandu iztēlei un radošumam nav ierobežojumu. Katra projekta prezentācija ir jāfiksē un jānosūta uz konkursa organizatora e-pastu – agnese.rumniece@noark-electric.com. Katrs iesniegtais video tiks ievietots konkursa vietnē www.noark-schools.com, kur publiskais balsojums notiks no 21.11.2023 līdz 20.12.2023. Trīs visvairāk balsu saņēmušie video tiks tālāk uz konkursa pēdējo kārtu, kurā žūrija NOARK darbinieku sastāvā izvēlēsies uzvarējušo projektu. Uzvarētāji tiks paziņoti 16.01.2024.

Iepriekšējo divu sezonu videoklipi ir pieejami vietnē https://www.youtube.com/@noarkelectriceurope9080 un var kalpot par iedvesmu šī gada potenciālajiem dalībniekiem. Konkursa noteikumi pieejami www.noark-schools.com.