PAZIŅOTI STARPTAUTISKĀ KONKURSA “NOARK PIEPILDA SAPŅUS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒM” UZVARĒTĀJI

Latvijā pirmo vietu iegūst Rīgas Valsts Tehnikums par savu lielisko sniegumu

NOARK Electric ir paziņojuši konkursa NOARK PIEPILDA SAPŅUS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒM uzvarētājus. Konkurss, kas norisinājās jau trešo gadu pēc kārtas, šoreiz tika organizēts septiņās Eiropas valstīs, un tajā aktīvi piedalījās gandrīz simts izglītības iestādes. NOARK PIEPILDA SAPŅUS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒM galvenais mērķis ir, lai studenti attīstītu radošumu, plānojot un īstenojot savus projektus.

NOARK PIEPILDA SAPŅUS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒM konkursā pieteikto komandu uzdevums bija izstrādāt, uzbūvēt un prezentēt projektu, kurā tika izmantoti NOARK produkti, kurus uzņēmums nodrošināja pirms konkursa sākuma. Komandas dalībniekiem un viņu mentoriem no mācībspēku vidus bija jāizmanto vismaz puse no piedāvātajiem produktiem pilnībā funkcionējošā aplikācijā. Kad projekti bija pabeigti, katra komanda nofilmēja savu projekta prezentāciju un nosūtīja to uzņēmumam NOARK Electric, kas visus iesniegtos videoklipus augšupielādēja vietnē www.noark-schools.com. Publiskā balsojumā katrā valstī tika noteikti trīs līdz pieci projekti, no kuriem ekspertu žūrija izvēlējās uzvarētājus. Bez Latvijas, sacensības norisinājās vēl sešās Eiropas valstīs - Igaunijā, Čehijā, Slovākijā, Polijā, Rumānijā, Serbijā - un trešajā sezonā kopumā piedalījās 97 komandas. Latvijas izglītības iestādes šogad piedalījās Noark Electric konkursā pirmo reizi.

"Mēs bijām gandarīti ne tikai par lielo dalībnieku komandu skaitu, bet arī par iesniegto projektu kvalitāti. Uzvarētājus noteica projektu radošuma līmenis, funkcionalitāte un praktiskums, kā arī projektu kvalitāte, video prezentācijas. Vairākās valstīs lēmums par uzvarētājiem bija ļoti tuvu. Piemēram, Čehijā Uherské Hradiště studenti ieguva pirmo vietu ar tikai četru punktu pārsvaru," sacīja Karels Havličeks no NOARK Electric uzņēmuma un turpināja: "Būtiskā interese no visu septiņu Eiropas valstu skolām mums tikai pierādīja, ka šādi projekti ir ļoti pieprasīti, tāpēc jau sākam gatavošanos nākamajai sezonai."

Uzvarētāji Latvijā – Rīgas Valsts Tehnikums Rīgas Valsts tehnikuma Enerģētikas nodaļas pasniedzējs Sandis Breiers par dalību Noark Electric konkursā: “Konkurss "Noark piepilda sapņus" ļāva tehnikuma audzēkņiem parādīt savas radošās spējas un profesionālās iemaņas. Audzēkņu neatlaidīgais un entuziastiskais darbs vainagojās ar uzvaru un vērtīgām balvām! Tā bija lieliska pieredze! Tehnikums šajā konkursā noteikti piedalīsies arī turpmāk!"

Rīgas Valsts Tehnikums balvā no Noark Electric saņēma 3 D printeri, bet uzvarētāju komanda saņēma 500 euro vērtas dāvanu kartes pirkumiem Akropole.

Un kur jūs varat apskatīt visus projektus?